Cisco: Hybrid Cloud megoldások

Cisco: Hybrid Cloud megoldások

A közelmúltban és a napjaink magyar gyakorlatában még jelen van a hagyományos infrastruktúra fejlesztés, akár saját adatközpontban akár valamelyik szolgáltató által biztosított adatközpontban.

Azonban az informatika olyan jelentős mértékben átalakul a változó üzleti oldali követelmények és az elérhető felhő szolgáltatások kapcsán, mely lehetővé teszi ezek gyors, magas szolgáltatás tartalmú bevezetését sokszor kedvezőbb költség szinten, mint az on-premise megoldások.

Milyen szempontok alapján javasoljuk ezen megoldásokat ügyfeleinknek:

  • Bevezetési idő csökkentére,
  • Üzemeltetési ráfordítás optimalizálása,
  • Globális, gépi tanulással támogatott rendszerek melyek hatékonyan tudnak lokális problémákra is megoldást nyújtani.

Ugyanakkor sok esetben a testreszabhatóság, a jogszabályi megfelelés vagy akár több gyártó és megoldás kombinált alkalmazása kapcsán továbbra is a legjobb megoldás egyes komponensek lokális bevezetése, elhelyezése.

A Panor Informatika célja, hogy ügyfeleit támogassa a kényes egyensúly megtalálásában a cloud és on-premise megoldások között. A konzultációink eredménye szinte minden esetben egy vegyes hybrid cloud megoldás mely az ügyfelünk üzleti igényeihez, üzemeltetési preferenciájához és preferált költség struktúrájához igazodik.

Az alábbiakban kiemelünk két területet a Cisco Systems széles portfóliójából, ahol a hybrid cloud bevezetését optimálisnak érezzük.

Cisco Security megoldások

Az AMP for Endpoints a folyamatos ellenőrzés, a visszamenőleges (retrospektív) biztonsági képességek és az integrált fenyegetés elleni védelem révén az észlelési időt (time of detection) napokról órákra, vagy akár percekre csökkenti. A megoldás egyszerű, felhő alapú felhasználói felülete lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak az incidensekre, teljes képet kapjanak a támadásokról, és néhány kattintással helyreállítsák a végpontokat.

Egy másik felhasználás irány a Cisco Umbrella, mely egy felhő-alapú security megoldás, amely a védelem nulladik vonalát jelenti a felhasználók számára csatlakozzanak bárhonnan is az Internetre. A Cisco globálisan telepített infrastruktúrája 100 milliárd címfeloldási kérést szolgál ki nap mint nap, amelyeket a gyártó folyamatosan elemez, és építi saját tudásbázisát, hogy akár már a legelső támadás előtt is védeni tudja ügyfeleit. A Cisco Umbrella Investigate az internetes domainekről, IP címekről, ASN-ekről és file hash-ekről a legteljesebb képet adva meggyorsítja a vizsgálatokat, csökkenti az incidensekre adott válaszok időigényét, és felfedi a potenciális fenyegetéseket.

Cisco Kollaborációs megoldások

A Cisco Spark egyetlen alkalmazásban egyesíti a különböző kommunikációs csatornákat (chat, videó és telefon), illetve a tartalommegosztás lehetőségét. A munkafolyamat minden eszköz esetében azonos. A Cisco Spark minden operációs rendszeren (Windows, iOS, és Android), valamint webes kliens formájában is elérhető. A Spark bevezethető tisztán felhő alapú működésben, de akár integrációban a meglévő CUCM rendszerekkel, mely esetben ezen új funkció üzemeltetése már a felhőben integrálva történik.

A Spark szolgáltatáshoz került fejlesztésre a Cisco Spark Board a felhő szolgáltatásra kapcsolódó, „all-in-one” eszköz.

Míg a hagyományos tárgyalótermekben külön videó- és telefonkonferencia rendszereket, projektorokat, vetítővásznakat, flip chartokat, whiteboardokat és egyéb eszközöket találunk, a Cisco Spark Board mindezen funkciókat egy eszközben integrálja.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.